10 lucruri ce orice iubitor de animale trebuie sa inteleaga

Post-ul acesta este destinat strict activistilor, iubitori de animale asa ca daca nu te simti ca fiind unu, n-are rost sa citesti. Deci, acestea sunt urmatoarele lucruri pe care iubitori de animale care stau pe grupurile de protectia animalelor, trebuie sa le inteleaga.

  1. Daca vedeti o cruzime publicata sub un video la adresa animalutelor, salvatil inainte sa-i dati report. Faptul ca dati report la video inseamna ca va fi sters in maxim cateva ore si va fi pierdut. Din cauza aceasta daca vreti sa faceti o reclamatie penala individului, ramaneti fara dovezi. Aici aveti procedura in cazul in care semnalati un astfel de caz
  2. Atunci cand este recunoscut individul, nu mai boicotati firma la care lucreaza fiindca nu faceti nimic. Da, firma o sa-l concedieze in cel mai bun caz si apoi isi gaseste altundeva de lucru si nu se va lua nici o actiune penala. Satisfacut? Nu prea cred. Pe facebook aveti pagina Politiei Romane si paginile de la mai multe agentii media. In cazul in care politia ignora atunci lansati video-ul in presa ( recomand Pro TV) fiindca atunci politia va fi obligata sa ia o actiune impotriva individului. Astfel, nu numai ca poate fi concediat dar bonus, primeste amenda sau dosar penal.
  3. Incurajati oamenii care incearca sa gaseasca un camin pentru animale. De mai multe ori am vazut, oameni care injura si fac ca trenul la cei care vor sa-si dea animalutele fiindca plec din tara sau nu mai au cum sa le tina. Problema mea cu acest lucru este ca odata ce descurajezi un om care incearca totusi sa faca un bine, s-ar putea ca data viitoare sa nu-l mai faca si atunci aminalutul ajunge direct in strada. Asta vreti? Daca nu vreti asta, incetati cu prostiile pe facebook si apreciati faptul ca acei oamenii incearca sa gaseasca un camin si nu le arunca direct in strada. Daca alti oameni vad ca reactionati in acest hal, chiar credeti ca nu or sa le arunce in strada data viitoare? Incetati cu prostiile ca poate acele persoane chiar au probleme si nu mai au cum sa le tina.
  4. Cei care dau animalele spre adoptie, de ce naiba nu faceti contract? Atatea animale care au fost date in adoptie ajung in strada,maltratate, mancate de serpi sau omorate cu cruzime fiindca nu sunteti capabili sa faceti un contract prin care individul care le adopta sa va trimita lunar cate o poza sau un filmulet si in cazul in care se intampla ceva cu animalutul, sa plateasca despagubiri majore. In acest fel or sa fie mai putini oameni care sa adopte animalute cu intentia de a le rani fiindca vor fi constienti ca vor fi despagubiti financiar. Da, sufletul unui animalut n-are pret dar este chiar atat de greu de inteles ca acel contract este un bine necesar care poate preveni chinurile unui animalut? Este chiar atat de greu de constientizat asta? Ia puneti-va pe treaba si luati un model de contract de aci
  5. Un lucru recent pe care il vad tot mai des este denigrarea oameniilor care prefera reptile in locul pufosenilor. Mei, oameni buni fiecare are preferintele lui si faptul ca un om are poze cu serpi pe facebook nu inseamna ca ii si hraneste cu pisoi. Cat de retardat sa fie acel om sa ceara in adoptie cand este clar ca nu-i va da nimeni un animalut cand o sa vada pozele cu reptile. Chiar trebuie sa denigram oamenii pentru preferintele lor in animale??? Pana la urma si reptilele sunt animale si doar fiindca are, nu inseamna ca adopta pe ascuns pentru hrana reptilei. NU MAI DENIGRATI OAMENII PENTRU PREFERINTELE LOR LA ANIMALE. Denigrati oamenii care adopta pe ascuns pufosenii ca sa-si hraneasca reptila. Acei oameni trebuie denigrati!! Faceti odata diferenta si dati in adoptie cu acel contract. Culmea ironiei, exista oameni care au si reptile si pisici si sunt obisnuiti unul cu altul incat nu se mananca intre ei.
  6. NU MAI DENIGRATI OAMENII CARE VOR PISICI/ CAINI DE RASA. Avem intr-adevar multi oamenii care prefera animalutele de rasa si nu adopta europenele dar asta nu e motiv de denigrare. Pisica este pisica indiferent de rasa/culoare/istorie si nu poti tu sa te bagi ca boul peste preferintele oameniilor. Fiindca la fel cum tu te bagi peste preferintele oameniilor si el se poate baga peste faptul ca nu vrei sa adopti  pisica x si o vrei pe y fiindca e mai colorata. Este o discutie si o cearta inutila atunci cand incerci sa schimbi preferintele omului.
  7. Batalia activistilor cu cateii care sunt tinuti in lant. Deci asta cred ca e cea mai stupida chestie sa injuri omul fiindca tine un catel in lant si a pus o poza cu el asa. Mei activisti, scopul vostru e sa ajutati animalele da? Daca acel catel e tinut in lant fiindca e agresiv cu strainii. Daca il scoate din lant, musca pe cineva si ajunge sa fie eutanasiat din cauza ideilor voastre stupide ca „tinutul in lant e rau. Vai saracul catel”. Voi va ganditi macar? Da, nu e bine sa tii catelul in lant 24/7 dar in anumite ocazii e mai bine decat sa ajunga sa fie ranit din cauza exagerarilor voastre la o idee care este benefica in anumite situatii.
  8. Dragi iubitori de animale doar fiindca a-ti reusit sa salvati cateva animale sau mai multe nu inseamna ca sunteti experti in asta si puteti sa jigniti pe oricine e in dezacord cu voi. Daca altii au diferite metode de a gandi o situatie, nu aveti niciun drept sa jigniti fiindca sunteti in dezacord. Experienta voastra e irelevanta daca ideea voastra de a actiona la o anumita situatie este proasta si face mai mult rau. Invatati sa ascultati si alte pareri inainte de a actiona intr-un mod care nu este benefic nimanui si care atrage dupa sine pareri negative fiindca sunteti atat de activisti incat calcati peste corpurile altora ca sa salvati animalele. Nu este ok si incercati sa reganditi situatia inainte de a face asta.
  9. Iubitorii de animale activisti care ies in strada si sunt sub impresia ca asta va schimba mentalitatea oameniilor dar incep sa-i jigneasca pe cei care n-au cum sa ajunga la manifestatie. Asta mi se pare cel mai ridicol lucru din partea unor oameni cu o lipsa mare de cultura care nu inteleg cand altii n-au posibilitatea sau au alte lucruri mai importante de rezolvat. Am ajuns sa jignim oamenii care nu fac tot ce fac altii, fiindca asta e nivelul nostru de cultura.
  10. Another bone to pick cu ei is: denigrarea medicilor veterinari pentru experimentele facute la facultatea de medicina veterinara. Da, nici o meserie nu e perfecta dar acesti studenti invata sa trateze prin acele experimente si invata lucruri importante si or sa salveze mai multe vieti decat ajutati voi. Or sa salveze zilnic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s