Doua retete de mujdei de usturoi !

2 retete pentru crema de mujdei

Cu totii iubim mujdeiul, mai ales la copanelele de pui si la preparatele din peste asa ca o sa va incant cu o reteta personala de mujdei si inca una adaptata dupa o reteta gasita pe net.

1: Mujdei cu smantana si maioneza

Ingrediente:

O capatana de usturoi

2 lingurite de ulei

Condimente Fux

2 Linguri de maioneza de la Mega Image ( cea cu lamaie)

3-4 linguri de smantana

Marar si patrunjel  uscat

O Lamaie

Incepem cu usturoiul pe care il pisam pana ajunge mic mic si adaugam cele 2 lingurite de ulei peste el. Se mixeaza pana se formeaza o pasta si adaugam o lingurita maxim de condimente fux ( daca adaugam mai mult o sa fie mult prea sarat desi daca va place mai sarat, adaugati mai mult atunci). Amestecam, apoi adaugam maioneza si smantana. Ideea este intotdeauna sa punem de 2x mai mult smantana decat punem maioneza ca sa mai anuleze din gustul ei. La sfarsitul cremei, taiam lamaia in doua si doar jumatate din ea stoarcem in mujdei ( lamaia anuleaza din gustul maionezei si din consistenta mujdeiului ) si adaugam mararul si patrunjelul.

Cel mai bine este sa lasati putin in frigider ca sa se raceasca si apoi il puteti consuma cu diferitele preparate.

2. Mujdeiul Alinutei ( jumatate din reteta este luata de pe net de la o domnisoara Alina

Image

Ingrediente:

1 capatana usturoi

70-100 ml ulei

sare

praf de fux

3-4 picaturi otet

1/2 lingurita mustar clasic

Un galbenus

3 linguri smantana

O rosie

Marar si patrunjel uscat

Se curata usturoiul si se piseaza pana ajunge iar mic mic ca apoi sa il amestecam cu sare pana se formeaza pasta. Adaugam otetul si mustarul ( personal prefer mustarul fin in loc de cel clasic) si amestecam iar ca apoi sa punem galbenusul. Eh, aici mixam si mai mult pana ne doare mana, preferabil in timp ce usor usor punem si uleiul.Condimentam cu fux si adaugam smantana peste iar apoi mararul si patrunjelul. Din cauza ca unii oamenii prefera mai putin iute mujdeiul, eu am adaugat si miezul dupa gust de la o rosie ca sa-l mai anuleze putin.

Mie imi place sa fac mujdeiul in cantitati industriale si cu multa smantana fiindca are pur si simplu un gust aparte dar si anuleaza din iuteala usturoiului. Acuma, fiecare face reteta si o adapteaza dupa gust si cum li se pare lor mai buna. Nu am poze decat la a doua reteta din moment ce am facut-o in aceasta dimineata dar sigura diferenta in aparente este ca primul mujdei este mai albicios. Ca diferente in gust, al doilea este mai dulceag si seamana putin cu sosul de la KFC numai ca este mai iute ( mult mai iute).

Nota Bene: Nimeni n-a murit din aceste doua retete si nici n-a avut probleme cu stomacul asa ca incercati fara griji.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s